Sağlıkta Şafak Vakti
Sağlığınız ve Doğal Görünümünüzün Dostuyuz
+90 212 668 78 78 info@safaktipmerkezi.com
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 View
Kaş Ekimi

Kaş Ekimi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kaş Ekimi, estetik açıdan en zorlu prosedürlerden biridir, ancak uzmanlar tarafından yapıldığında etkileyici bir sonuç verebilir. Kaş nakli cerrahisi, vücudun başka bir kısmından saç almayı ve onu kaş bölgesine nakledilmesini içerir. Sağlıklı foliküller donör alanından, tipik olarak başın arkasından toplanır ve istenen kaş şeklini oluşturmak üzere transfer edilir. Kaşlar yüzü şekillendirdiği için çok önemlidir. Kaşların kaybedilmesinin, aşırı kanama, hastalık, travma, skarlaşma ve genetik gibi birçok etkeni olabilir.

Kaş ekimi işlemleri de tıpkı diğer kıl kökü nakil işlemleri gibi belli bir tasarım aşamasına sahiptir. Özellikle de hastanın nasıl bir sonuç istediği ile doğru orantılı olarak oluşturulan tasarımlar, doktor ve hastanın konuşması sırasında masaya yatırılır. Eğer her şeyden emin olunmuş ise genel görünüm detaylandırılarak hastaya sunulur. Bu şekilde ilk aşama geçilmiş olur. Burada hasta ile uzman doktorun ilişkisi, her detayın paylaşılması oldukça önemlidir.

Kaş Ekiminde FUE Yöntemi

Daha çok saç ekimi işlemlerinde karşılaşılan FUE yöntemi, genel anlamda pek çok farklı kıl kökü nakli için değerlendirilebilir. Özellikle de kaş ekimi işlemlerinde sıkça tercih edilen bu yöntem, oldukça pratik ve bir o kadar da başarılıdır. Uzmanların da tavsiye ettiği FUE yöntemi sayesinde kalıcı sonuçlar en etkileyici biçimde kendini gösterecektir.

Operasyon Sonrası İyileşme Dönemi

Kaş ekimi işlemlerinin operasyon sonrası bakım dönemi çok kritiktir. Bu dönemde doğru adımların atılmasıyla arzu edilen görüntüye sahip olmak mümkün olurken, bakım konusunda hassas davranmak ise en kritik konular arasında gelir. Operasyonun 2 ila 4 saat arasında gerçekleşeceği durumu söz konusu iken, işlem sonrasında yıkamaların ise ilk 24 saati atlattıktan sonra yavaş yavaş yapılabilmesi tavsiyesi dikkat çeker. Operasyon esnasında jilet ya da bıçak yarası gibi kişide iyileşmesi zor olan müdahaleler yapılmadığı için operasyon sonrasında sosyal hayat kısıtlanmaz. Olağan işler devam ettirilebilirken, sadece ekim yapılan bölgenin zorlanmamasına, fiziki anlamda bu bölgenin bir baskı ya da temas ile hasar almamasına dikkat edilir. Bunlar haricinde mutlaka ki uzmanların verdiği tavsiyelere uymak gerekmektedir. Ancak bu sayede daha hızlı ve tam bir iyileşme hali söz konusu olur.

Kaş ekimi işleminde yaygın metot FUE tekniğidir. Bu teknik uygulaması esnasında 0,7 mm çağında bir iğne kullanılmaktadır. Söz konusu iğnenin deriye batırılıp delik açması sağlanırken, kıl kökü de bu deliğin içine yerleştirilir. Buradaki tek acı verici olan unsur, iğnenin deriye batırılması olabilir; ancak zaten operasyonun başında lokal anestezi yapıldığı için işlemler sırasında hiçbir ağrı, sızı ya da acı duyulmaz.

Kaş Ekimi İşlemlerinden Sonra Değişiklik Mümkün mü?

Evet, hastalar ilk 12 gün içinde çeşitli değişiklikler için uzmanlara başvurabilirler. Eğer ki kaşların kimi noktalarında kıllar hastaya göre fazla olmuşsa ya da tam tersi olarak eksik ve az olarak ekilen kıllardan dolayı hayal edilen görüntü oluşmamışsa 12 gün içinde uzmanların değişiklik yapması mümkün olur. Bu süre, ameliyatın etkisinden kaynaklıdır ve keyfi değildir. Yani, kimi hastalarda 12. gün içinde değişiklik zora girebilirken, kimi hastalarda ise 15. günde dahi değişiklik söz konusu olabilir. Bu süreç tamamen kişinin iyileşme evreleri ve bünyesinin kaş ekimini ne hızda kabul ettiği ile ilgilidir.

Ekilen Kaşların Dökülmesi, Şok Dökülme Süreci

Her kıl kökü naklinde şok dökülme süreci yaşanır. Bu süreç kaş ekimi için de geçerlidir. Ekilen kaşların ardından ani bir dökülme görülecek, söz konusu dökülmeler 2. hafta ile 6. hafta arasında gerçekleşebilecektir. Hastalar bu durumdan korkmamalı ve umutsuzluğa kapılmamalıdır. Öyle ki bu şok dökülme sürecinde ekilen kaşların tamamı dahi dökülebilir. Ancak aradan geçen 3 ay sonrasında kıl kökleri yeniden gelişecek ve kaşlar uzamaya başlayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da kimi hastalarda 3 ay ile 8 ay arasında bir sürede yeniden kaş çıkması durumunun gözlemlenebilmesidir. Yani 3 ay net olarak söylenememekle beraber, 8. aya kadar bu süreç uzayabilir. Ameliyat sonrasındaki 1 yıllık süreç içinde kaşlar normale dönecek, sorunlar ortadan kaybolacaktır.

Kaş Ekimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kaş ekimi işlemlerinde yapılan uygulamalar hastanın durumuna, beklentilerine ve verilen kararlara bağlı olarak değişen bir süre içinde tamamlanır. Genel olarak 2 ila 4 saat arasında bir zamana tekabül eden uygulama süresi, hastanın dış görünümünde istediği detaylar da göz önüne alınarak bir miktar daha azalabilir ya da artabilir. Burada uzmanın uygulamalarının ne kadar sürdüğü de önemlidir.
Kaş ekimi işleminde yaygın metot FUE tekniğidir. Bu teknik uygulaması esnasında 0,7 mm çağında bir iğne kullanılmaktadır. Söz konusu iğnenin deriye batırılıp delik açması sağlanırken, kıl kökü de bu deliğin içine yerleştirilir. Buradaki tek acı verici olan unsur, iğnenin deriye batırılması olabilir; ancak zaten operasyonun başında lokal anestezi yapıldığı için işlemler sırasında hiçbir ağrı, sızı ya da acı duyulmaz.
Hastaların kaş ekimi işlemleri için bazı çekinceleri olabilir. Örneğin elde edilen görüntünün doğal olup olmayacağı kişinin kafasında yer almaktadır. Fakat rahatlıkla söylenebilir ki FUE tekniği ile kıl köklerine açılı ve doğru yönlendirmeli işlemler yapılabildiği için görüntü son derece güzel ve doğal olacaktır. Bununla beraber doğru bir bakım süreci atlatılırsa çok daha etkili ve güzel bir dış görünüş, kaşların özelinde kendini gösterecektir.